GAZİANTEP İHRACATI İLK YARIYILI ARTIŞLA KAPATTI

GAZİANTEP İHRACATI İLK YARIYILI ARTIŞLA KAPATTI

-GAZİANTEP’İN İLK YARIYIL İHRACAT TABLOSU

–OCAK-HAZİRAN 2016 DÖNEMİNDE YÜZDE 1,5 ARTIŞLA 3 MİLYAR

141 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI KONUKOĞLU:

-‘’DIŞ POLİTİKADA YAŞANAN ÖNEMLİ GELİŞMELER, YILIN İKİNCİ

YARISINDA ÜLKEMİZİN İHRACATINI OLUMLU ETKİLEYECEKTİR’’

Gaziantep’ten yılın ilk altı ayında yüzde 1,5 oranında artışla 3 milyar 140 milyon 863 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yıl Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında artışla 550 milyon 63 bin dolar değerinde ihracat yapıldığını bildirdi.

Aylık ihracata göre Gaziantep’in, Haziran ayında en fazla ihracat yapan iller arasında beşinci sırada yer aldığını ifade eden Konukoğlu, şu bilgileri verdi:

‘’Ocak-Haziran dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 oranında artarak 3 milyar 140 milyon 863 bin dolarla yılın ilk yarısını kapattı. 2015 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatımız ise 3 milyar 92 milyon dolardı.’’

Konukoğlu, ihracat artışının Gaziantep ekonomisinin dinamizmini gösterdiğini vurgu yaptı.

İhracatçıların bugüne kadar çok önemli başarılara imza attığını, Gaziantep’i dünyanın her noktasında başarıyla temsil ettiğini belirten Konukoğlu, ‘’Bu başarılı sonucun alınmasında, Gaziantep ihracat ailesinin büyük bir emeği, büyük bir özverisi ve büyük bir mücadelesi vardır. İhracatçılarımıza teşekkür ederim’’ dedi.

-‘’RUSYA İLE DÜZELEN İLİŞKİLER İHRACATTA CANLILIĞA YOL AÇACAKTIR’’-

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümenin yakalanmasında, istihdamın ve milli gelirin artırılmasında dış ticaretin önemli bir etkisi olduğuna işaret eden Konukoğlu, Türkiye’nin komşu ve çevre ülkelerle gelişen siyasi ilişkilerine paralel olarak ekonomik gelişmelerin ivme kazanacağını vurguladı.

İsrail ile gerçekleştirilen mutabakatın ardından Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi yönünde atılan adımları önemli gördüklerini belirten GSO Başkanı Konukoğlu, İran’a da ambargonun kaldırıldığını anımsatarak, açıklamasında şunları kaydetti:

‘’Hedefimiz ihracatı kalıcı ve sürekli olarak artırmak. Komşu ve çevre ülkelerle gelişen ilişkiler hem ülkemizin hem de Gaziantep’in ihracatında canlanmaya yol açacaktır. Bunun ihracatımız üzerinde gerçek etkilerini özellikle yılın ikinci yarısında göreceğimize inanıyorum. En önemli pazarlarımızdan Rusya ile siyasi ilişkilerde tekrar eski seviyenin yakalanması da dış ticaretimizi olumlu etkileyecektir.’’

Konukoğlu, Gaziantepli ihracatçıların bu durumun yaratacağı avantajları değerlendirerek ihracat çıtasını yükselteceğine inandığını sözlerine ekledi.