GAZİANTEP SANAYİSİNİN ”İSO 500” BAŞARISI

GAZİANTEP SANAYİSİNİN ”İSO 500” BAŞARISI

-GAZİANTEP’İN ‘’İSO 500’’ BAŞARISI

-‘’TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU’’ ARAŞTIRMASINA

GAZİANTEP’TEN GİREN FİRMA SAYISI 24’E YÜKSELDİ

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI KONUKOĞLU:

-‘’DAHA GÜÇLÜ BİR EKONOMİYİ, GÜÇLÜ SANAYİ İLE SAĞLAYABİLİRİZ’’

Gaziantep sanayisi, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında başarı grafiğini yükseltti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan ‘’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu – 2015 Araştırması’’ açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Gaziantep’ten listeye giren firma sayısı 3 adet arttı. Gaziantep’ten toplam 24 sanayi kuruluşu, Türkiye’nin 500 büyük sanayi devi arasında yer alarak, kentin gururu oldu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girerek göğüslerini kabartan tüm firmaları ve bu başarıda önemli payı bulunan çalışanlarını tebrik etti.

İSO 500 listesindeki sanayi kuruluşlarının illere göre dağılımı incelendiğinde Gaziantep’in, Türkiye genelinde beşinci sırada geldiğine dikkati çeken Konukoğlu,  şunları kaydetti:

‘’Firmalarımızın, listede hem sayı hem de basamak olarak yükselmesi bizleri sevindirdi. Gaziantepli sanayi kuruluşlarının üretimden satış tutarında da 2014 yılına göre yüzde 24,7 oranında artış oldu. Gaziantep, 500 firmanın üretimden satışlarının yüzde 2,7’lik kısmını tek başına karşıladı. 2015 yılı seçim yılı olmasına ve küresel piyasalarda devam eden sıkıntılara rağmen firmalarımız yükselen bir ivme gösterdi. Üretim, yatırım, istihdam ve ihracat gerçekleştirerek ekonomiye katkı sağlayan firmalarımızla ne kadar övünsek azdır.’’

GSO Başkanı Konukoğlu, ülkemizin kalkınma sürecinin hız kazanmasında sanayileşme atılımlarının belirleyici rol oynadığının altını çizerken, ‘’Daha güçlü bir ekonomiyi ancak güçlü sanayiyle sağlayabiliriz. Türk sanayisinin rekabet gücünün sürekli kılınması, üretimin artırılması her zaman temel önceliğimiz olmalıdır. Bu bağlamda yüksek teknolojiye yönelik çabalarımızı kararlı adımlarla sürdürmeliyiz’’ dedi.

Konukoğlu, Gaziantep’in çalışmalarının aynı kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.