GSO’DA URGE PROJELERİ HIZ KESMİYOR

GSO’DA URGE PROJELERİ HIZ KESMİYOR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, Makina Metal ve Plastik Sektörlerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Arttırılması ve İhracatın Desteklenmesi projeleri başladı.

Ayakkabı ve tekstil sektöründe devam eden URGE faaliyetlerine plastik ve makine sektörü projeleri de eklendi. Bu kapsamda, Plastik ve makine-metal sektöründe faaliyet gösteren URGE projesinde yer alan firmalara yönelik ihtiyaç analizi açılış toplantısı GSO’da yapıldı.

Toplantıda Ekonomi Bakanlığı’nın 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi tebliği, İhtiyaç Analizi faaliyeti ve URGE tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Yürütülen proje aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle projede yer alan firmalara eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyeti organizasyonları gerçekleştirilecek.

Projeyle ilgili bilgiler veren GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Gaziantep’te faaliyet gösteren sanayicilerin sürdürülebilir ihracatını artırmak ve yeni pazarlara girerek uluslararası rekabet gücünü geliştirebilmesi için hedef odaklı adımlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Göncü, “Bu ihtiyaç kapsamında bir araya gelen firmalarımız, URGE projeleri aracılığıyla uluslararası pazarlara girmek ve rekabet güçlerini artırmak için uzman ve danışmanlar eşliğinde ihtiyaçlarını belirliyor. Bu aşamadan sonra firmalar gereken somut adımları atabilme imkânı buluyor. Tebliğ kapsamında ayrıca aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar birlikte hareket ederek, ortak sorunlarına ortak çözümler üretme ve uluslararası platformda bölgesel güç oluşturma imkânı da bulabiliyor” dedi.

 

Destek kapsamında yürütülecek olan projede yer alacak olan firmaların, birçok konuda eğitim ve danışmanlık programlarından faydalanabileceklerine dikkat çeken Göncü, “Yurtdışı fuar ziyaretleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından da yararlanacak olan firmalarımız, bu faaliyetlerde yüzde 75 oranında Ekonomi Bakanlığı tarafından destek görecek” diye konuştu.